Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nádudvari Nonprofit Kft. megkezdte, és a vegetációs időszak megkezdődéséig folyamatosan végzi az önkormányzati utak melletti zöldterületekről a közút útszelvényébe belógó növényzet eltávolítását, a fák és cserjék gallyazási és visszametszési munkáit.

Ezen munkálatok során minden olyan bokrot, fát, növényzetet eltávolítanak a közutak útszelvényéből, amelyek veszélyeztetik az arra közlekedő járműveket és gyalogosokat.

A gallyazási munkákat minden útszakaszon úgy végezzük el, hogy az arra haladó magasabb gépjárművek, tehergépjárművek, buszok vagy a kukásautó is elférhessenek. Az úttest mentén a párhuzamos közlekedés céljából min. 3,00 m magasságot és az útkorona szélétől mindkét oldalt min. 1,0-1,5 m távolságot kell biztosítani, hogy leállásra, kitérésre alkalmas padka álljon rendelkezésre. A gallyazási munkákat ennek figyelembevételével végezzük.

Akinek a levágott gallyakra szüksége van, az a saját ingatlana előtti gallyak beviheti, illetve elszállításra kerülhetnek, ha ahhoz az ingatlanhasználó – aki előtt a gallyak találhatóak – hozzájárult.  A közterületen maradt gallyakat a Nádudvari TVG Nonprofit Kft. 2-3 munkanapon belül ledarálja, illetve telephelyére beszállítja.

A gallyazási munkákat a Fő úttól északra lévő területen kezdtük meg (a hulladékszállítás egyes körzetében), itt valószínűleg a héten fejeződnek be a munkálatok. Aztán a Fő úttól délre eső területen (a hulladék szállítás kettes körzetében) folytatjuk a gallyazási munkákat.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy ha az ingatlanuk előtti közterületen saját maguk által ültetett és gondozott növényzet van, akkor lehetőségük szerint, végezzék el a gallyazást, egyéb esetben a Nádudvari Nonprofit Kft emberei végzik el a kötelező munkálatokat.

A fenti munkával kapcsolatosan észrevételüket, és információ kérésüket a Nádudvari Nonprofit Kft. (Nádudvar, Petőfi u. 13.) irodájába, az 54/527-113 számú telefonra, illetve az info@tvg-nadudvar.hu e-mail címre várjuk.

Köszönjük a Lakosság megértését és türelmét!

Nádudvari Nonprofit Kft.