Zöldfelület rendezése – fenntartása

A zöldterület-fenntartás tevékenységei:

Utcai sorfák, parki fák fenntartása: Tavaszi- őszi időszakban fa ültetése, cserje telepítése vásárolt, vagy saját nevelésű egyedekkel. A közterületeken lévő fasorok, parki fák ápolása jogszabályban kötelezően meghatározott növényvédelmi feladatok, a kártevők elleni vegyszeres védekezés szükség szerinti gyakorisággal. A városi közterülteknél téli-tavaszi időszakban fagallyazás, évközben viharkárok elhárítása.

A 2019 év tavaszán kb. 150 db saját nevelésű fákat ültetünk az I. tónál, temetőnél, Kossuth téri parknál és a hulladéklerakó telepen.

Városi zöldfelületek fenntartása:A tevékenység során 13 ha kezelt zöldfelület tartunk karban. Kiemelt területként kezeljük a városi parkokat, a kerékpárút melletti zöldfelületet és fasort, az I. és II. tó környékét.

A zöldterület fenntartás feladatainál a gépi fűnyírást – az adottságok függvényében traktorral vagy motoros fűkaszával és kézi fűnyíróval – végezzük el. A március és október hónapok között időszakban a kaszálások gyakorisága kategóriánként 5-15 alkalommal történik. A bozótvágást a szükséges területeken 2-5 alkalom végezzük évente. A karbantartott területeken keletkezett zöldhulladékot összegyűjtjük és elszállítjuk.

Virágágyak kialakítása, gondozása: Nyár elején kb. 2000 m2 területen 40.000 db egynyári palánta került kiültetésre, illetve ősszel ezeken a területeken 40.000 db árvácska kerül a virágyágyakba. Feladataink közé tartozik a virágágy felületek kialakítása, gondozása, illetve a beültetett növények szakszerű ápolása, gyomtalanítása, szükség szerinti locsolása.

Parkbútorok, játszótéri eszközök karbantartása: Az előírásoknak megfelelő rendszerességgel végezzük a közterületi játszótéri eszközök a hatályos magyar szabványok és jogszabályok előírásainak megfelelő ellenőrzését, karbantartását, javítását, a parkok öntözőrendszereinek, ivókútjainak karbantartását, a köztéri hulladékgyűjtő edények, padok és útbaigazító illetve információs táblák javítását, festését.

Karácsonyi díszvilágítás: Feladatunk a közel 70 db karácsonyi díszvilágítási elemek átvizsgálása, javítása, a világítási oszlopokon történő biztonságos elhelyezése, és leszerelése, továbbá a fenntartásunkban lévő ingatlanok épülethomlokzatán fényfüzérek és egyéb dekorációs elemek elhelyezése, karbantartása.

Egyéb feladatok: Parkok területén a sétányok burkolatainak fenntartása, tisztítása, emlékművek környezetének fenntartása, a Kft. által kezelt zöldterületek takarítása, tisztántartása.  

Piaci alapon végezzük egyéb zöldfelületek fenntartását lakossági és nem lakossági ügyfeleknek egyaránt.