A Nádudvari Nonprofit Kft. munkatársai a hó eltakarítási és a síktalanítási munkákat az alábbiak szerint végzi:

Hó eltakarítás:

  1. Az önkormányzati tulajdonú és fenntartású intézmények és azok környezetében lévő gyalogutak és járdák, a kerékpárutak, a várakozóhelyek, valamint a helyi gyűjtőutak (Baksay Dániel utca, Bem József utca, Csemete utca, Jókai utca, Határ utca, Kossuth Lajos utca, Kossuth tér, Kölcsey utca, Kövy Sándor utca, Lőwy Sándor utca, Lukács D. utca, Mártírok u., Mátyás K. utca, Mónus Illés utca, Seregélyes utca, Szabadság utca, Puskin utca) esetén, 5-10 cm lehullott hóréteg vastagság elérését követően kezdjük meg a munkát, míg
  2. a burkolt felületű kiszolgáló utak esetén pedig 7-12 cm lehullott hóréteg vastagság elérését követően kezdjük meg a fontosabb útvonalak (lásd 1. pontban található területek) hó eltakarítási munkái után.

Síkosság mentesítés: (ónos eső, burkolatra ráfagyott eső)

A síkosság mentesítést az 1. pontban felsorolt fontosabb területeken a csapadék elállásától számított 2-6 órán belül napszaktól függően, míg a 2. pontba tartozó utak esetén csak ezt követően kerül sor.

A Kft. csak az előírásoknak megfelelő olvasztó és érdesítő anyagokat használ a síktalanításhoz, amely a környezetet kíméli, illetve nem károsítja.

A város területén lévő ingatlanok tulajdonosai, használói – a helyi önkormányzati rendelet értelmében – kötelesek ingatlanuk előtti járdaszakasz folyamatos hó eltakarításáról, a síkos járdaszakasz síktalanításáról gondoskodni.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a magyar állam tulajdonában lévő utak (Fő út, Kabai és az Ady E. utca) hó eltakarítási, illetve síkosság mentesítési munkáit, az utak közútkezelője, a Magyar Közút Zrt. köteles elvégezni.

További információ megtalálható a Nádudvari Nonprofit Kft. hivatalos honlapján (http://tvgnadudvar.hu).