Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer működik, amelyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-vel szerződött régiókoordinátor, illetve a régiókoordinátor alvállalkozója, jelen esetben a Nádudvari Nonprofit Kft. fogja végezni.

Az ingatlanhasználókat érintő hulladékkezelési és begyűjtési folyamatok az eddig megszokott formában fognak továbbra is működni az új rendszer életbe lépése után is.

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a megfelelő tárolóedényzetekben kizárólag a megfelelő hulladékot legyenek szívesek elhelyezni!

A sárga színű kukába kizárólag ezek a hulladékok helyezhetők el: 

 • üdítős és ásványvizes PET palackok, háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (pl. samponos, habfürdős flakon), 
 • a háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), 
 • kimosott tejfölös, joghurtos poharak,
 • különféle háztartási csomagolási fémhulladékok és fémdobozok (italos- és konzervdobozok)
 • kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz) 
 • Papír (újságpapír, karton dobozok összehajtva, irodai papírhulladék, telefonkönyv, szórólapok, reklám kiadványok)

A műanyagpalackokat lapítva kell a kukákba helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el.

Kérjük, NE dobjanak bele zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-Iemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott! A fémhulladékok esetében is fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a tartályba.

Az üveg feldolgozása egészen más mechanizmus szerint történik, így üveget ne dobjunk a gyűjtőedényekbe. Az üvegtől megszabadulhatunk a kihelyezett hulladékgyűjtő szigetnél.

A barna színű kukába kizárólag ezek a hulladékok helyezhetők el:

 • Levágott fű, fa, lomb, gyom, avar, kéreg, ágnyesedék (legfeljebb 5-10 cm hosszú és 5cm vastag ágdarabok)
 • Száraz szalma, gyümölcs és zöldségmaradék, illetve –héj, virágágyi növények, levágott virágok.
 • Kávézacc, teafű, tojáshéj (apró darabokra törve) elhalt szobanövény egyéb növényi származékok, használt virágföld.

Ezen hulladékokat a tárolóedénybe műanyag kukazsák nélkül vagy biológiailag lebomló zsákba helyezzék el. Ez lehet papírzsák, vagy „biológiailag lebomló” felirattal ellátott műanyag zsák.

A korábbi gyakorlatoktól eltérően a zöld hulladék nem a hulladéklerakó telepre, hanem komposztálásra kerül Hajdúböszörményben. Ezért fokozott figyelmet kérünk, hogy megfelelő zöld hulladék kerüljön a tárolóedényzetben. A kollégáink az ürítést megelőzően ellenőrzik az edényzetben elhelyezett hulladékot. Amennyiben nem megfelelő abban az esetben az edényzet nem kerül kiürítése.

Ha nedves hulladékot helyezünk a kukákba, könnyen előfordulhat, hogy összetömörödik vagy a téli hónapokban belefagy. Ilyenkor Társaságunk nem képes és nem is köteles a hulladék ürítésére. Társaságunk munkatársai közegészségügyi okokból nem nyúlhatnak bele a tartályokba. A hulladékgyűjtő edényzet használójának kell újra üríthetővé és használhatóvá tenni az edényzetet. Célszerű megelőzzük a probléma kialakulását, ne öntsünk folyadékot a kukákba, és ne préseljük össze ezen hulladékokat.

A zöld színű kukába kizárólag ezek a hulladékok helyezhetők el:

 • háztartási és a háztartási hulladékhoz hasonló szilárd hulladék,
 • a tisztálkodási, higiéniai célokra felhasznált, szennyezett hulladék,
 • a nem hasznosítható hulladék, általában szelektíven nem gyűjtött hulladék.

Nem szabad a kommunális (zöld)kukába dobni folyékony, mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagokat (amelyek veszélyeztetik a gyűjtést végzők vagy mások testi épségét, életét), építési és bontási hulladék, a lomok, az állati tetemeket, valamint az elektromos és az elektronikai hulladékokat sem.

Fontos azzal is tisztában lenniük, hogy amennyiben a tárolóedényzetekben nem megfelelő hulladékot helyeznek el, úgy Társaságunk a hulladék elszállítását megtagadhatja.

Kérjük, hogy ürítési napokon a tárolóedényeket reggel 6.00 óráig szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési helyre.

A hulladékgyűjtést a gyűjtési napokon este 22.00 óráig végezzük.

Nádudvari Nonprofit Kft.